Thursday, December 17, 2009

Craciun Fericit!

Ce traim acum nu e viata.
Isus cand l-a inviat pe Lazar a zis: "Eu sunt invierea si viata". Adica viata urmeaza dupa inviere. Ce traim noi acum e o lupta oarba si crunta pentru existenta. Serviciu, scoala, paine, medicamente, copii, masina defectata, un telefon, o cafea. Si iarasi: luni, marti miercuri, sambata, duminica la Biserica. Visam la concediu, la vacanta, dar avem tot mai putin timp. Suntem tot mai reci, mai indiferenti, mai egoisti. Fiecare in cochilia lui, cu visuri marunte, cu refulari zilnice. Iubim narcisist si in fuga. Ne este frica de propriile sentimente. Cerul are gust de pamant, spitalele sunt pline de bolnavi de cancer, suferinta, lipsa, saracie a mintii, a sufletului si a buzunarului. Ne-am risipit prin toata lumea, am vrut sa ne fie mai bine si la multi ne este. Dar sufletele au ramas tot pustii; am luat cu noi si napasarea, egoismul, tristetea, gelozia, neiubirea.
Trenul vietii ne poarta cu viteza spre ultima statie. Suntem atat de aproape de sfarsitul tuturor lucrurilor cum n-am fost niciodata. De aceea, acum, a te preocupa de maruntisuri este o nebunie, iar a cauta fericirea pe pamant este moarte sigura. Fericirea nu atarna de imprejurari. Fericirea are de-a face cu Dumnezeu care e invariabil asezat la capatul de linie al vietii noastre.
Va trece si iarna. De fapt, vor trece toate. Cine iubeste viata aceasta o va pierde pe cealalta. Priviti spre oameni si veti vedea necazuri mai mari ca ale voastre. Priviti spre pamant si veti vedea ca nimic bun nu poate sa va ofere. Priviti spre cer si veti vedea ca dincolo de stele e ceva ce-ati visat si mult mai mult.

Pamantul e ultima statie spre fericire.
Vladimir Pustan

CRACIUN FERICIT TUTUROR!

No comments: